Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elvis is fellép Clintonné születésnapján

2007.10.11. 15:30
Hillary Clinton nagyszabású buli keretébe ünnepli majd hatvanadik születésnepját, aminek Elvis Costello fellépése lesz a fénypontja. Clintonné a szülinapi tortán kívül ráadásul egy zsák pénzt is hazavihet, mivel jó érzékkel hivatalos kampánypénzgyűjtő rendezvénnyé minősítette a tervezett partit.

Hillary Clinton a napokban kitalálta, hogyan ünnepelhetné meg méltó módon hatvanadik születésnapját: férje példáját követve idősödő brit rockerekkel dobja majd fel a partiját.

Bill Clinton még 2006 októberében nyerte meg new yorki szülinapi bulijához a Rolling Stonest, írja a Guardian. Akkor a Stones koncert volt az exelnök háromnapos szülinapi rendezvénysorozatának csúcspontja, amin elsősorban a részvételért több százezer dollárt fizető leggazdagabb barátai jelentek meg.

Hollywoodban is vannak rajongói

Clintonnét Hollywoodban is sokan szeretik. A legutóbb Rob Reiner, a Harry és Sally direktora forgatott egy kisfilmet a demokrata elnökjelöltségért küzdő politikus segítésére. Reiner emellett egészen odáig ment, hogy még októberben megrendezi a saját szülinapi buliját, amin természetesen hasonló árképzésű, 2300 dolláros belépőkkel lehet majd támogatni Hillary Clinton kampányát.

Clintonné férjéhez képest kicsit visszafogta magát, a buli fő látványosságának ugyanis az 53 éves Elvis Costellót választotta. Az olcsósító lépés azért is indokolt volt, mert az elnökjelölt egy bravúros húzással hivatalosan kampánypénzgyűjtő rendezvénynek nyilvánította szülinapi partiját. A belépők ára így a korábbi first lady elnökjelölti számláján köt ki, az amerikai törvények értelmében pedig az egy magánszemély által befizethető adomány összegének felső határa 2300 dollár.

Éppen ennyibe kerül a legdrágább, rock sztár fantázianevű jegy, de platinum belépőkkel már 1000 dollárért, míg arany jegyekkel ennek negyedéért is be lehet jutni Costello koncertjére. Ugyanakkor azok a résztvevők, akik barátaikat is beszervezik, és így összesen 25 ezernél is többet gyűjtenek össze a korábbi first ladynek, a fellépést követően külön VIP partin is folytathatják az ünneplést.

A buli a nyilvánvaló pénzügyi nyereségen kívül jó alkalom arra, hogy nyomassák Clintonné új imázsát. Az új Hillary Clinton ugyanis fiatalosabb, bulisabb, viccesebb, és messze van attól a mogorva és rugalmatlan képtől, ami a múltban kialakult róla.

A zene egyébként különleges szerepet játszik a női elnökjelölt kampányában, aki például internetes szavazásra bocsátotta kampánydalának kiválasztását, amit végül Celine Dion You and I című száma nyert meg. Korábban egyébként már támogatta rock sztár a korábbi first ladyt. „Köszönjük, Clinton elnök, amiért magával hozta a férjét is” - vetített előre viccesen egy lehetséges forgatókönyvet Mick Jagger.