Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Elvis is fellép Clintonné születésnapján

2007.10.11. 15:30
Hillary Clinton nagyszabású buli keretébe ünnepli majd hatvanadik születésnepját, aminek Elvis Costello fellépése lesz a fénypontja. Clintonné a szülinapi tortán kívül ráadásul egy zsák pénzt is hazavihet, mivel jó érzékkel hivatalos kampánypénzgyűjtő rendezvénnyé minősítette a tervezett partit.

Hillary Clinton a napokban kitalálta, hogyan ünnepelhetné meg méltó módon hatvanadik születésnapját: férje példáját követve idősödő brit rockerekkel dobja majd fel a partiját.

Bill Clinton még 2006 októberében nyerte meg new yorki szülinapi bulijához a Rolling Stonest, írja a Guardian. Akkor a Stones koncert volt az exelnök háromnapos szülinapi rendezvénysorozatának csúcspontja, amin elsősorban a részvételért több százezer dollárt fizető leggazdagabb barátai jelentek meg.

Hollywoodban is vannak rajongói

Clintonnét Hollywoodban is sokan szeretik. A legutóbb Rob Reiner, a Harry és Sally direktora forgatott egy kisfilmet a demokrata elnökjelöltségért küzdő politikus segítésére. Reiner emellett egészen odáig ment, hogy még októberben megrendezi a saját szülinapi buliját, amin természetesen hasonló árképzésű, 2300 dolláros belépőkkel lehet majd támogatni Hillary Clinton kampányát.

Clintonné férjéhez képest kicsit visszafogta magát, a buli fő látványosságának ugyanis az 53 éves Elvis Costellót választotta. Az olcsósító lépés azért is indokolt volt, mert az elnökjelölt egy bravúros húzással hivatalosan kampánypénzgyűjtő rendezvénynek nyilvánította szülinapi partiját. A belépők ára így a korábbi first lady elnökjelölti számláján köt ki, az amerikai törvények értelmében pedig az egy magánszemély által befizethető adomány összegének felső határa 2300 dollár.

Éppen ennyibe kerül a legdrágább, rock sztár fantázianevű jegy, de platinum belépőkkel már 1000 dollárért, míg arany jegyekkel ennek negyedéért is be lehet jutni Costello koncertjére. Ugyanakkor azok a résztvevők, akik barátaikat is beszervezik, és így összesen 25 ezernél is többet gyűjtenek össze a korábbi first ladynek, a fellépést követően külön VIP partin is folytathatják az ünneplést.

A buli a nyilvánvaló pénzügyi nyereségen kívül jó alkalom arra, hogy nyomassák Clintonné új imázsát. Az új Hillary Clinton ugyanis fiatalosabb, bulisabb, viccesebb, és messze van attól a mogorva és rugalmatlan képtől, ami a múltban kialakult róla.

A zene egyébként különleges szerepet játszik a női elnökjelölt kampányában, aki például internetes szavazásra bocsátotta kampánydalának kiválasztását, amit végül Celine Dion You and I című száma nyert meg. Korábban egyébként már támogatta rock sztár a korábbi first ladyt. „Köszönjük, Clinton elnök, amiért magával hozta a férjét is” - vetített előre viccesen egy lehetséges forgatókönyvet Mick Jagger.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!