Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Megölték a holland főparancsnok fiát Afganisztánban

2008.04.18. 17:33
Útszéli pokolgép végzett a frissen kinevezett holland katonai főparancsnok Afganisztánban szolgáló fiával. A tálibok állítják, hogy célzott támadás volt.

Az holland hadsereg frissen kinevezett főparancsnokának fia és egy katonatársa vesztette életét egy afganisztáni pokolgépes merényletben. Helyszíni holland közlés szerint egyelőre nem lehet megmondani, hogy maga Dennis van Uhm főhadnagy, a tábornok fia volt-e a támadás célpontja.

Egy, a külföldi erőkkel szemben harcoló tálibokat képviselő szóvivő azonban Afganisztánban arról értesítette a nemzetközi sajtót, hogy szándékosan vették célba a Van Uhmot szállító járművet. A merénylet egyik oka az az élesen iszlámbíráló film volt, amelyet egy holland populista politikus nemrégen mutatott be az interneten, mondta.

Eimert van Middelkoop védelmi miniszter hágai sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy bár a holland katonákat a halálesetek lelkileg súlyosan megrendítették, továbbra is professzionálisan, egységesen és erélyesen kívánják ellátni feladataikat. A merényletek nem tántoríthatják el az erőket feladataik teljesítésétől - hangoztatta a miniszter.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?