Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Nőt ölelgetett Ahmadinezsád

2007.05.02. 16:41
Irán törvényeivel szembe szegülve nyilvánosan megölelt egy nőt Mahmúd Ahmadinezsád. Az iszlámista elnök volt tanárnője kedvéért tett kivételt, a konzervatív sajtó már a vallási értékekért aggódik.

Átölelte régi tanárnőjét és kezet csókolt neki egy nyilvános rendezvényen Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök, megszegve ezzel az iszlám köztársaságban uralkodó szokásokat. Iránban tilos férfinak és nőnek nyilvánosan megérintenie egymást, az Iráni Iszlám Köztársaság fennállásának 18 éve alatt nem volt rá példa, hogy államférfi ilyet tett volna.

Az eset egy pedagógusnapi ünnepségen történt, amelyet a televízió is közvetített. Az 50 esztendős államfő mások mellett kitüntetést adott át 70 éves egykori tanárnőjének is.

Egy szemtanú beszámolója szerint a hölgy annyira megindult azon, hogy viszontlátja tanítványát, aki ilyen sokra vitte, hogy nem is hagyott más lehetőséget az elnöknek, mint hogy megölelje őt. A kézcsókról készült kép minden újságban megjelent, a szerdai konzervatív sajtó pedig élesen bírálta az 50 éves Ahmadinezsád "illetlen magatartását".

"Az ilyenfajta illetlenségnek végül olyan súlyos következményei lehetnek, mint a vallási értékek megsértése" - írta például a Hezbollah című napilap. Arról egyelőre nem érkezett jelentés, hogy a hatóságok fel kívánnak-e lépni a szemérmsértő elnök ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!