Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Terroristákkal tárgyal az EU és az USA?

2004.12.14. 16:05
Tárgyal a Hamasszal az Európai Unió, állítja a terroristacsoport politikai vezetője. Kaled Mesal szerint az amerikaiak is felvették a kapcsolatot szervezetével. Az EU tagad, Washington hallgat.

Az Egyesült Államokkal és az Európai Unióval is kapcsolatban áll a Hamasz terrorista szervezet, állította a BBC-nek adott interjújában Kaled Mesal, a terroristák politikai képviselője. "Az EU kapcsolatban áll és tárgyal velünk", nyilatkozta Mesal, aki szerint az elmúlt hónapokban Washington is felvette a kapcsolatot szervezetével.

A Hamaszt az Egyesült Államok és az EU is terrorszervezetnek tartja. Ez alapján az amerikai és az európai hatóságok is üldözik tagjait, illetve pénzforrásait, írja a BBC.

Mesal szerint az EU "elismeri a Hamasz fennhatóságát", ahogy azt is, hogy a szervezet nélkül nem biztosítható a béke és a stabilitás a Közel-Keleten. Mesal állításait az EU a BBC-nek nyilatkozó szóvivője nem tudta megerősíteni. Mint mondta, nincs tudomása semmiféle kapcsolatról az unió és a terroristacsoport között.

Az amerikai külügyminisztérium egyelőre nem reagált Mesal állításaira, írja a BBC.