Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A tévében bukott le a meleg püspök

2007.10.13. 14:53
Nyíltan vallott melegségéről egy olasz tévéműsorban a püspök, akit az buktatott le, hogy a felvételekhez a saját irodáját használták. A főpapot azonnal felfüggesztették.

A Vatikán felfüggesztett egy püspököt, aki fontos hivatalt tölt be a kúrián, miután egy olasz tévéműsorban bevallotta, hogy aktív homoszexuális. A hír először a La Repubblica című római napilapban jelent meg, majd szombaton a Vatikán is megerősítette.

A 60 év körüli főpap a La7 csatorna Exit című műsorában nyilatkozott a katolikus papok körében elterjedt homoszexualitásról három másik társával együtt. Az adásban a világ egyházközségeit felügyelő vatikáni kongregáció egyik hivatalvezetőjeként mutatták be. Hajlamairól a lehető legtermészetesebb módon beszélt, és elmondta, hogy nem érzi bűnösnek magát.

A munkatársak feilsmerték az irodáját

A főpap arcát elfedték és a hangját eltorzították, de a kúria munkatársai felismerték: a sebtében stúdióvá alakított irodája és az oda vezető útról készült felvétel buktatta le. Miután az irodához egyedül neki van kulcsa, a Vatikán illetékesei előtt nem volt tovább kétséges a nyilatkozó személye, de a nevét nem hozták nyilvánosságra.

A püspököt ezek után az egyházi hatóságok nemcsak nyilatkozatának tartalma miatt készülnek elmarasztalni, hanem azért is, mert beengedte a televíziós stábot egy vatikáni hivatalba.

Eddig szépen ívelt a karrierje

A La Repubblica szerint a püspök a vatikáni hierarchia egyik emelkedő csillagának számított. Tagja volt annak a különleges bizottságnak, ami a papok felmentésével foglalkozott, és a Vatikánba érkező zarándokokért felelős testületnek.