Aliz
6 °C
14 °C

Szaddámpártinak tartja a Huszein-per főbíráját az ügyész

2006.09.13. 10:50
Szaddámpártinak tartja a kurdok lemészárlásával vádolt iraki diktátor ügyében eljáró bírót a vád képviselője. Szerinte Farún bíró hagyja, hogy Szaddám politikai pódiummá változtassa a bíróságot.

A Szaddám Huszein volt iraki elnök második perében elnöklő bíró lemondását követelte az ügy vezető ügyésze szerdán. Az ügyész a vádlott melletti részrehajlással vádolta a bírót.

"Engedte, hogy ez a törvényszék a vádlottak politikai pódiumává váljon" - kiabálta az ügyész, Munkit al-Farún a szerdai tárgyalási napon. Abdalláh al-Amíri bíró engedte, hogy Szaddám Huszein a tárgyhoz nem tartozó "politikai" kijelentéseket tegyen, s a vádlottak odáig merészkednek, hogy fenyegetik az ügyészt és a tanúkat, tette hozzá.

Farún bíró nem válaszolt az ügyész vádjaira, csupán annyit mondott, hogy "az igazságszolgáltatás alapelvei közé tartozik az egyenlő bánásmód".

Az előző napi tárgyaláson az egykori diktátor Szaddám Huszein, akit a perben hat vádlott-társával együtt az iraki kurd kisebbség ellen elkövetett népirtással és emberiesség elleni bűncselekményekkel vádolnak, a meghallgatott kurd tanúk vallomása után azt kiabálta: "Irán és a cionizmus ügynökei vagytok! Szétverjük a fejeteket!"

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?