Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Dárdával ölt Vilmos herceg

2003.08.11. 11:55
Antilopot zsákmányolt afrikai nyaralásán Vilmos herceg. A brit királyi család sarja maszáj törzsi harcosoktól leste el a lopakodás és a dárdahajítás művészetét. Az állatvédők azonban nem értik, hogy ha nyaral, miért akar ölni.
Dárdával gyilkolt meg egy egészen kicsi antilopot a Kenyában nyaraló Vilmos herceg - írta a Mail on Sunday című bulvárlap. II. Erzsébet idősebbik unokája maszáj harcosoktól tanulta el a hagyományos vadászati technikát.

Lopakodó vadász

A herceg két méteres dárdájával "a maszáj lopakodó technikát alkalmazva" közelítette meg a harmincöt centis marmagasságú dik-dik antilopot - árult el részleteket a vadászkalandról Legei maszáj törzsfőnök a lapnak. "Büszke voltam rá" - tette hozzá.

A herceg maga is büszke lehetett, az állatot a farkánál felemelve pózolt a törzsfőnöknek. "Mi meg szoktuk enni a dik-diket, de nem hiszem, hogy a herceg akár egy percig is gondolt erre" - tette hozzá Legei.

Nem beszélnek róla

A királyi család szóvivője a BBC megkeresésére nem kívánta kommentálni a vadászriportot. Vilmos cselekedetével könnyen kihívhatja az állatvédők haragját.

"Egy álat ledöfése durva dolog, nem is értem, hogy miért akar ölni valaki a nyaralásán" - nyilatkozta a BBC-nek Jonathan Owen, az Állatvédők Világszervezetének szóvivője. Mint mondta, szervezetük több százezer tagja nyaralásán inkább gyönyörködik az állatokban, nem gondol arra, "hogy kivegye azokat a természetes körforgásból".

Szerelem Afrikában

Vilmos herceg erősen kötődik Afrikához, már többször kijelentette, hogy szereti a kontinenst - írja a BBC. A szeretetnek egy konkrétabb esete is felmerülhet, a BBC értesülései szerint a herceg gyengéd érzelmeket táplál egy kenyai természetvédő 21 éves lánya iránt. Vilmos még a születésnapjára is meghívta Jessica Craiget. A királyi család szóvivője szerint azonban a fiatalok "csak jóbarátok".