Klaudia
-3 °C
3 °C

Gazdátlan állatok tízezrei New Orleansban

2005.09.09. 12:42
Nemcsak az emberekre járnak nehéz idők New Orleansban, az állatokra is. A lakók nagy része elhagyta a hurrikán-sújtotta várost, ahol már csak néhány ezer ember maradt - és 50 ezer gazdátlan, éhező állat.

A Hurrikán sújtotta New Orleans kiürítését nehezíti, hogy az állatokat senki sem viheti magával, így nagyon sok gazdátlan két- és négylábú marad hátra, írja a Der Spiegel német magazin. A rendőrök általában alaposan átvizsgálják a várost elhagyni készülő menekültek csomagjait. Aki kedvenc hörcsögét vagy madarát is megpróbálja a buszra csempészni, azt keményen leteremtik a hatóság emberei. A mentés alapvető szabálya: először az emberek hagyják el a várost.

A romos városban így ezernyi gazdátlan macska, kutya, hörcsög, madár és hüllő maradt. A kóbor állatok elkeseredetten próbálnak életben maradni. Néhány állat a fertőzött vízben úszva próbált az emberek után kutató mentőcsónakokba mászni, de rögtön visszadobták őket: a fertőzésveszély miatt állatokat tilos kivinni a városból. Állatvédő szervezetek munkatársai versenyt futnak az idővel és megpróbálnak minél több élőlényt megmenteni a városban.