Botond, Mózes
EUR 386,34 Ft
USD 370,55 Ft
12 °C
29 °C

Irak nem semmisíti meg rakétáit

2003.02.24. 23:49
Szaddam Huszein iraki elnök a CBS amerikai hírtelevíziónak adott interjújában tagadta, hogy a fegyverzetellenőrök által kifogásolt al-Szamud rakéták hatótávolsága meghaladná a megengedettet.
A CBS riporterének Dan Rathernek adott interjúban az iraki diktátor újfent visszautasította, hogy hadserege tömegpusztító fegyverekkel rendelkezne. Közölte továbbá: nem igaz, hogy az al-Szamud rakéták hatótávolsága meghaladná a megengedettet, így nem áll szándékában megsemmisíteni azokat.

Mint ismert Hans Blix, az ENSZ fegyverzettelenőrző missziójának vezetője március 1-ig adott időt, az megengedettnél nagyobb hatótávolságú al-Szamudok megsemmisítésére.

Kihívás tévévitára

Huszein emellett nyilvános televíziós vitára hívta ki Bush elnököt. Elképzelései szerint a világszerte tévén és rádión sugárzott vita az amerikai elnökválasztás kampányvitájához hasonló körülmények között rendezhetnék.

A kihívásra reagálva Ari Fleischer fehérházi szóvivő úgy fogalmazott, hogy az "nem komoly nyilatkozat."

"Itt nem vitáról van szó. Itt lefegyverzésről van szó - arról, hogy a világ által előírtaknak megfelelően Iraknak le kell szerelnie" - fogalmazott Fleischer.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!15%
3999 Ft
3400 Ft
15%
5990 Ft
5092 Ft
  • Vennék
  • Hírek