Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Szaddám jól van műtétje után

2004.10.13. 13:38
Azonnali megkönnyebülést hozó műtétet hajtottak végre az amerikaiak Szaddám Huszeinen. A bukott iraki diktátort két hete műtötték meg titokban egy bagdadi kórházban, mert sérvje már kezdett elviselhetetlenné válni.
Sérvműtét után lábadozik Szaddám Huszein. A bukott iraki diktátort egy amerikai ellenőrzés alatt álló kórházban műtötték meg két hete, Bagdadban. Szaddámot már egy ideje sérvvel sérvvel, ám az utóbbi időben már nagyon kellemetlenné vált betegsége.

Gyökerestül kiirtották

"Gyökerestül megszüntették a problémát. Nem voltak komplikációk, nincs ok az aggodalomra" - közölte a Reutersszel egy a neve elhallgatását kérő amerikai katonai forrás. Mint mondta, Szaddám sokkal jobban érezte magát a műtét után.

Szaddámot a bukott rezsim kegyeltjeinek egykori kórházában, a most a 31. tábori kórház névre hallgató, amerikai frontsérülteket kezelő Ibn Sina kórházban műtötték meg. A hatvanhétéves diktátort már júliusban is sérvvel és veseproblémákkal kezelték.

Huszeint a kiszivárgott hírek szerint a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében tartják fogva. Bár hivatalosan iraki őrizetben van, börtönét amerikai katonák védik. A tervek szerint jövőre állítják bíróság elé népirtás és egyéb emberiesség elleni bűncselekmények miatt.