Konrád
8 °C
26 °C

Megsérülhetett Huszein

2003.03.21. 07:09
Amerikai források szerint eltalálták azt az épületet is ahol Szaddám Huszein tartózkodott. Huszein állapotáról azonban semmi bizonyosat nem tudni.
Szaddám Huszein az iraki televízióban
Szaddám Huszein iraki elnök valószínűleg abban a bagdadi épületben tartózkodott, amelyet csütörtökön légi támadás ért. Értesülések szerint az egyik fia, de lehet, hogy mind a kettő is vele volt - jelentette csütörtök éjszaka internetes honlapján a The Washington Post amerikai napilap.

A The Washington Port az amerikai kormányzat egyik olyan magas rangú illetékesétol kapta az értesülést, aki hozzájut a hírszerzési adatokhoz.

Huszein elmenekült?

Az elemzők azonban nem biztosak abban, hogy Szaddám Huszein életét vesztette, vagy megsebesült volna a támadásban, esetleg még korábban az amerikai ultimátum lejárta előtt elmenekült. A rendelkezésekre álló bizonyosságok többsége azonban arra mutat, hogy az iraki elnök az épületben volt. Egy másik amerikai kormánytisztviselő szerint arra utaló jelek is vannak, hogy Szaddám Huszein megsebesülhetett. Ugyanakkor az AP-nek nyilatkozó titkosszolgálati források szerint a hírszerzés nem rendelkezik pontos információkkal Huszein állapotáról.