Edina
-12 °C
-3 °C

Újabb Szaddám-levél?

2003.05.28. 12:36
Újabb Szaddám Huszeinnek tulajdonított levelet közölt szerdán az Al-Kudsz al-Arabi nevű, Londonban szerkesztett arab nyelvű lap. Ebben az egykori diktátor azt állítja, hogy harcol és küzd a "gyáva amerikai és brit ellenség ellen".
Szakértők a korábban nyilvánosságra hozott leveleket fenntartással fogadták, mert a kézzel írott sorok nem egyeztek pontosan Szaddám Huszein írásával. Az arab nyelvű lap akkoriban lehozta a levél fényképét is, ez alkalommal azonban csak az üzenet tartalmát. Az újság közlése szerint a mostani levelet kedden kapták faxon, a dokumentum dátuma vasárnapi volt. A rövid üzenet felszólítja az irakiakat, hogy bojkottálják a "bűnös és megszálló közigazgatást".

Palesztin diplomatát tartóztattak le Bagdadban

Az amerikai erők szerdán Bagdadban őrizetbe vettek egy magas rangú palesztin diplomatát. A Reuters tudósítója a helyszínen azt látta, hogy az amerikai katonák megállították és megbilincselték Nadzsaf Abdul Rahmánt, a palesztin képviselet ügyvezetőjét, valamint négy irakit. A katonák megakadályoztak mindenkit abban, hogy felkeresse a palesztin képviseletet. Amerikai állítás szerint a palesztin férfit azért fogták el, mert három engedély nélküli fegyvere volt.