Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Bombariadó az ibizai reptéren

2007.06.30. 15:04
A tűzszerészek robbantottak fel egy csomagot a spanyol üdülősziget repülőterén. A baszk terrorszervezet, az ETA előre figyelmeztette az illetékeseket, hogy bomba van a reptéren, így volt idő az utasok kimenekítésére. A csomagban nem volt bomba.

Közepes erősségű robbanás történt 14 órakor az ibizai repülőteret, jelentették a hírügynökségek szombat kora délután.

A BBC egy kis bomba felrobbanásáról közölt hírt, más források közepes erősségű detonációról adtak hírt, illetve arról, hogy a hatóságok egy figyelmeztetést követően kiürítették a reptér épületét.


Ibiza repülőtere (archív kép)

A spanyol El Mundo online kiadása szerint az ETA, a baszk szeparatista terrorszervezet akart robbantani. A repülőtéri illetékesekre hivatkozó El Mundo azt írja, hogy a terroristák figyelmeztettek arra, hogy pokolgépet helyeztek el a reptéren. A Gara című baszk lap azt írta, hogy a terroristák az ő szerkesztőségüket hívva jelezték, hogy bombát rejtettek el az ibizai repülőtéren. A hatóságokat az újságírók figyelmeztették, írta a napilap internetes oldalán.

A legutóbbi információk szerint irányított robbantás történt, egy gyanús csomagot a tűzszerészek robbantottak fel ellenőrzött és biztosított körülmények között. Később kiderült az is, hogy a csomag maradványai közt nem találtak robbanószerre utaló anyagnyomokat.


Az ibizai reptér utascsarnoka (archív kép)

Az üdülőparadicsom és bulisziget több ezer turistát fogad ilyenkor a nyaralószezon kezdetén. Spanyolországban június ötödike óta készültség van, az ETA ekkor mondta fel egyoldalúan a kormánnyal kötött tűzszünetet.