Sára, Márió
2 °C
6 °C

Amerikát is elérte az észak-koreaiak rakétája

2003.03.06. 16:14
Alaszkában találtak rá egy észak-koreai nagy hatótávolságú rakéta fejrészére - írja a Korea Times című dél-koreai napilap egy a koreai nemzetgyűlés elé terjesztett jelentésre hivatkozva. A jelentés megállapításai szerint "Washington és Tokió is alulbecsülte Phenjan rakétáinak képességeit".
"Amerikai dokumentumok szerint egy az észak-koreaiak által kilőtt rakéta fejrészének egy darabját Alaszkában találták meg" - idézi a jelentés Taro Nakayama japán külügyminisztert. A jelentést a dél-koreai parlament az atomválság megoldásáról öt országban, Kínában, Japánban, Oroszországban, az Egyesült Államokban és Brüsszelben is tárgyalásokat folytató csoportja állította össze - írja a Korea Times.

Amerika megrémült?

A japán külügyminiszter szerint az Egyesült Államok nagyobb hangsúlyt helyezne a japán-amerikai-dél-koreai együttműködésre, "mivel kiderült, hogy mindhárom ország belül esik a diktatúra rakétáinak hatótávolságán" - áll a Japánban járt küldöttséget vezető Kim Hak Won jelentésében. Az Egyesült Államokban tárgyaló csoport jelentése szerint az amerikai politikusok a válság megoldásának több módját is felvetették "a békés lehetőségektől a katonai csapásig" terjedően.

Segély vagy bombák

A "galambok", mint például a nukleáris leszerelési bizottságot vezető demokrata Edward Markey élelmiszer- és energiasegélyek felajánlásával venné rá Észak-Koreát a leszerelésre. A "héják" szerint azonban nukleáris programjával a sztálinista diktatúra könnyen fegyverkezési versenyt robbanthat ki a régióban.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft