Auguszta
-7 °C
0 °C

Négy halottja van az indonéziai buszrobbantásnak

2002.06.06. 13:22
Négy ember életét vesztette, tizenhét pedig megsérült amikor robbanás történt egy ingázókat szállító buszon Indonézia keleti részén.
A rendőrség feltételezései szerint bomba robbant azon a buszon, amely 25 utast szállított az Indonézia keleti részén fekvő tartományi fővárosba, Posoba. Kórházi források szerint a merényletnek négy halálos áldozata, és 17 sebesültje van. A robbanás szétroncsolta a busz teljes baloldalát, letépte a tető egy részét, és szétszórta az üléseket. A rendőrség most azt a három férfit keresi, akik 15 kilométerrel a merénylet helyszíne előtt szálltak le.

Állandó összecsapások

Ebben a tartományban mindig is gyakoriak voltak a keresztények és a muzulmánok közötti összetűzések. A szemben álló felek decemberben írtak alá egy béke-megállapodást. Az egyezményt megelőző három évig zajló háborúskodásban mintegy ezer ember vesztette életét - jelentette a BBC. Az egyezmény aláírása óta ez volt a legsúlyosabb terrorcselekmény az országban. Utoljára áprilisban történt merénylet ebben a régióban, amikor Ambon város kersztény negyedének egyik bárja előtt robbant bomba. Akkor két ember vesztette életét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!