Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Lezuhant egy indiai kémrepülő

2002.06.08. 18:07
Beismerte egy ropbot-kémrepülőgépe elvesztését az indiai hadsereg. Pakisztáni források nemsokkal korábban jelentették egy kémrepülőgép lelövését. Az esetet elismerő indiai védelmi minisztérium szerint a gép rutinfeladatot hajtott végre.
P. K. Bandopadzsaí, a védelmi minisztérium szóvivője ugyanakkor nem ismerte el, hogy a gépet a pakisztáni légvédelem lőtte volna le - írja a BBC. Az esetet követően a pakisztáni külügyminiszter visszafogottságra szólította Indiát a két atomhatalom közötti kiélezett szituációban. Ezzel szemben Bandopadzsaí szerint a jelen helyzetben a kémrepülőgépek bevetése rutinfeladat. Mindkét oldal használ robotrepülőket a felderítésre - nyilatkozta a szóvivő a BBC-nek.

Folytatódó tüzérségi harcok

A kémrepülőgépek bevetésével India bizonyította, hogy teljesen figyelmen kívül hagyja a nemzetközi normákat - nyilatkozta ugyanakkor a pakisztáni kormányszóvivő a BBC-nek. Ezzel szemben a pakisztáni külügyminiszter országa visszafogottságát hangsúlyozta. Az ilyen helyzetekben a felelősségteli országoknak nagy gondossággal kel eljárnia, és nem szabad felülni a provokációknak - nyilatkozta Abdul Sattar a BBC-nek.

Kasmír térségében továbbra is tüzérséggel támadja egymást az indiai és a pakisztáni hadsereg. Indiai jelentések szerint hét ember vesztette életlét a muzulmán szeparatisták legutóbbi támadásában. Három katona a lázadókkal folytatott tűzharcban vesztette életét - mondta el az indiai hadsereg egy szóvivője. Négy muzulmán férfi is életét vesztette Tilu faluban - mondta el a szóvivő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!