Gusztáv
3 °C
7 °C

Robbantássorozat India nyugati részén

2006.09.08. 15:23
Négy bomba robbant pénteken a nyugat-indiai Málegáonban, az egyik robbanás egy mecset előtt történt, egy másik pedig egy muzulmán temetőben. A mecsetnél több ezren gyülekeztek a pénteki ima előtt. A hatóságok szerint több mint harmincan meghaltak és sok a sebesült is.

Robbantássorozatot hajtottak végre ismeretlen tettesek a nyugat-indiai Mahárástra állam Málegáon városában: négy detonációban több mint harmincan életüket vesztették, a sérültek száma ötven körül lehet, köztük sok a gyermek - közölte pénteken a Times Now hírtelevízióval a helyi polgármester.

Rendőrségi közlés szerint az egyik robbanás az India pénzügyi központjától, Mumbaitól (Bombay) 260 kilométernyire északkeletre fekvő város egyik mecsete előtt történt, egy másik pedig egy muzulmán temetőben. A mecsetnél több ezren gyülekeztek a pénteki ima előtt.


Tekintse meg képeinket!

A textilipari központ Málegáont zömmel muszlimok lakják. A múltban számos véres összetűzés színhelye volt hinduk és muzulmánok között.

Mahárástra állam székhelyén, Mumbaiban július 11-én csaknem kétszáz halálos áldozatot követelt egy elővárosi vonatok ellen végrehajtott robbantássorozat. Azt az akciót pakisztáni kapcsolatokkal rendelkező iszlámista csoportok számlájára írják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!