Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbantássorozat India nyugati részén

2006.09.08. 15:23
Négy bomba robbant pénteken a nyugat-indiai Málegáonban, az egyik robbanás egy mecset előtt történt, egy másik pedig egy muzulmán temetőben. A mecsetnél több ezren gyülekeztek a pénteki ima előtt. A hatóságok szerint több mint harmincan meghaltak és sok a sebesült is.

Robbantássorozatot hajtottak végre ismeretlen tettesek a nyugat-indiai Mahárástra állam Málegáon városában: négy detonációban több mint harmincan életüket vesztették, a sérültek száma ötven körül lehet, köztük sok a gyermek - közölte pénteken a Times Now hírtelevízióval a helyi polgármester.

Rendőrségi közlés szerint az egyik robbanás az India pénzügyi központjától, Mumbaitól (Bombay) 260 kilométernyire északkeletre fekvő város egyik mecsete előtt történt, egy másik pedig egy muzulmán temetőben. A mecsetnél több ezren gyülekeztek a pénteki ima előtt.


Tekintse meg képeinket!

A textilipari központ Málegáont zömmel muszlimok lakják. A múltban számos véres összetűzés színhelye volt hinduk és muzulmánok között.

Mahárástra állam székhelyén, Mumbaiban július 11-én csaknem kétszáz halálos áldozatot követelt egy elővárosi vonatok ellen végrehajtott robbantássorozat. Azt az akciót pakisztáni kapcsolatokkal rendelkező iszlámista csoportok számlájára írják.