Árpád
-2 °C
3 °C

Titkosszolgálati központot robbantottak Ingusföldön

2003.09.15. 11:50
Feltehetően csecsen terroristák robbantották fel a Szövetségi Biztonsági Szolgálat ingusföldi főhadiszállását. Helyszíni bezszámolók szerint három embert meghalt, tizenheten megsebesültek.
Nagy erejű robbanás rombolta le az orosz Szövetségi Biztonsági szolgálat (FSZB) irodáját Ingusföld fővárosában. Helyszíni bezszámolók szerint három embert meghalt, tizenheten megsebesültek. A BBC értesülései szerint az épületben mintegy százan dolgozhattak.

Az FSZB irodája Ingusföld fővárosában
Fotó: EPA/NTV
Szemtanúk szerint merénylet történt, az épületbe egy robbanóanyaggal megrakott teherautó hajtott bele. A merénylet elkövetési módja arra utal, hogy a szomszédos Csecsenföldről érkezett terroristák követhették el. Más jelentések szerint a robbanóanyagot a tetőn helyezték el - írja a BBC.

A júliusban átadott négyszintes épületben súlyos károk keletkeztek, s a közeli házak, köztük az elnöki palota ablakai is kitörtek - jelentette az Itar-Taszsz.

Helyi források a közelgő csecsenföldi elnökválasztások miatt feszültebbé vált légkört okolják a támadás indítékának. Moszkva az október 5-ei választásoktól azt várják, hogy rendeződik a köztársaság politikai élete.

Csecsen gerillák már korábban igéretett tettek arra, merényleteket fognak elkövetni, hogy megakadályozzák a jelenlegi orosz vezetést legitimáló választásokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?