Alfréd
-2 °C
2 °C

Interjú Oszama bin Ladennel?

2001.09.28. 12:23
Egy pakisztáni lap azt állítja, hogy interjút készített a terrortámadások elsőszámú gyanúsítottjával, Oszama bin Ladennel. A vélhetően Afganisztánban rejtőző terroristavezér továbbra is azt állítja: nem tudott a szeptember 11-i akcióról. Bin Laden szerint nincs jelentősége annak, hogy az Egyesült Államok befagyasztotta az általa vezetett al-Kaida szervezet javait.
A Karacsiban működő, urdu nyelvű lap, az afganisztáni tálibokhoz közel álló Ummat azt állítja pénteki számában, hogy interjút készített bin Ladennel. A lap munkatársa nem személyesen találkozott a szaúdi születésű terrorista vezérrel, hanem a tálibok befolyásos vezetői révén juttatta el hozzá a kérdéseket - idéz az AFP a karacsi lapból.

Bin Laden továbbra is tagad

"Muzulmán lévén, nem hazudok. Nem támogattam férfiak, nők és ártatlan gyermekek legyilkolását, nem is tudtam a New York és Washington elleni támadásokról" - nyilatkozta állítólag bin Laden, akit az amerikai kormány a szeptember 11-i merényletek fő szervezőjeként nevezett meg.

Az al-Kaida pótolja a kiesett jövedelmeit

Azzal kapcsolatban, hogy Washington befagyasztotta a bin Laden vezette al-Kaida szervezet javait, az Umma így idézte a terroristavezért: "Nincs jelentősége. Szerencsére az al-Kaidának több finanszírozási hálózata van, amelyet világszerte nagyon jól képzett fiatalok irányítanak". Ezek a fiatalok "értik a módját annak, hogyan lehet pótolni" a befagyasztással kieső jövedelmeket.