Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Elfogták Szaddám féltestvérét Irakban

2005.02.27. 10:34
Elfogták Szaddám Huszein volt iraki elnök egyik féltestvérét és egykori tanácsadóját Irakban. Szabaávi Ibrahím al-Haszán a 36. helyen állt az amerikai hadsereg által leginkább keresett iraki személyek 55 fős listáján.

A bagdadi belügyminisztériumi forrás további részleteket nem hozott nyilvánosságra, de hamarosan hivatalos közleményben számolnak be a "nagy fogásról". A hírt az iraki hírszerzés megerősítette.

Káró 6

Néhány hónapja a bagdadi átmeneti kormány azzal vádolta meg a most horogra akadt férfit, hogy egyike a legalább két volt Baasz párti tisztségviselőnek, akik az amerikaiak elleni felkelést irányítják Szíriából.

Az amerikai központi parancsnokság az Irakban működő felkelőcsoportokat támogató 29 leginkább keresett személy között tartja számon, és egymillió dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére.

Szabaávi Ibrahím al-Haszán at-Tikríti a megbuktatott rezsimben a biztonsági és titkosszolgálatokat irányította, mielőtt az elnök tanácsadója lett.

A Pentagon kártyapaklijában a káró hatosként szereplő Szabaávi Ibrahím al-Haszán fivérei, Vatbán és Barzán, már egy amerikai működtetésű börtönben raboskodnak Bagdad peremén és perük néhány hónapon belül megkezdődik.