Auguszta
-3 °C
2 °C

Rendőrakadémiának rohant a pokolgéppel megrakott autó

2004.10.23. 10:59
Legalább tízen meghaltak, amikor egy öngyilkos merénylő a bagdadi rendőrakadémia épületének hajtott és felrobbantotta magát. Az iraki rendőrök a bejáratnál tolongtak egy gyakorlatra várva.
Tízen meghaltak és legalább ötvenen megsebesültek szombaton egy iraki rendőrakadémia ellen végrehajtott öngyilkos autóbombás merényletben Bagdadiban, Ramádi közelében, Bagdadtól mintegy 200 kilométerre nyugatra - közölte egy al-Anbár tartománybeli rendőrségi forrás. A rendőrakadémia az amerikai hadsereg és az iraki nemzeti gárda által közösen használt támaszpont közelében működik.

Legalább ötven sérült

A város rendőrfőnökének közlése szerint a támadást egy öngyilkos merénylő követte el robbanószerrel megrakott gépkocsijával. A Chevrolet Caprice típusú autó közép-európai idő szerint fél hétkor robbant fel a rendőrakadémia bejáratánál, ahol iraki rendőrök tolongtak egy gyakorlatra várakozva. Az amerikai hadsereg szóvivője egyelőre nem tudott információval szolgálni a merényletről.

A közeli Hadita város kórházába folyamatosan szállítják a merénylet sebesültjeit. A kórház illetékese szerint már több mint 50 sérültet vittek be a mentőautók.

Pokolgépes támadás Bagdadban is

Öt amerikai katonát sebesített meg egy út szélén elhelyezett pokolgép robbanása szombaton Bagdad nyugati részében - jelentette be az amerikai hadsereg szóvivője. A támadás közép-európai idő szerint negyed nyolckor történt a bagdadi nemzetközi repülőtérre vezető főútvonal mentén. Szemtanúk szerint az úton haladó amerikai menetoszlop egyik Bradley típusú páncélozott szállító járműve lángra lobbant. Az amerikai hadsereg közlése szerint öt katona megsebesült, de egyikük sérülése sem életveszélyes.

A bagdadi repülőtérre vezető úton az iraki felkelők gyakran intéznek támadásokat a koalíciós erők ellen, és ez az útszakasz Irak egyik legveszélyesebb útjának számít. A repülőtéren az amerikai hadsereg egyik fontos támaszpontja helyezkedik el.