Erik, Alexandra
EUR 386,00 Ft
USD 365,95 Ft
11 °C
23 °C

Huszonötezer dollár egy kamikáze

2002.03.26. 08:23
Közel ötven olyan családnak fizetett ki az iraki rezsim pénzjutalmat, melyek tagjai részt vettek öngyilkos merényletekben. A család, vagy az özvegy fejenként 25 ezer dollárt kapott. Eddig több mint tízmillió dollárt fizettek ki.
Közel ötven olyan családnak fizetett ki az iraki rezsim pénzjutalmat, melyeknek tagjai részt vettek öngyilkos merényletekben. A család, vagy az özvegy fejenként 25 ezer dollárt kapott. Eddig több mint tízmillió dollárt fizettek ki. Az iraki elnök megbízottai csaknem 500 ezer dollárt osztottak szét palesztin öngyilkos merénylők családtagjai között a Sydney Morning Herald szerint.

Nyilvánosan jutalmaznak

Mint az ausztrál lap keddi számában hírül adta, Szaddám Huszein képviselői ezúttal nyilvános ceremónián osztották ki a csekkeket 47 családnak, további mártírjelöltek csábítása céljából.

A ciszjordániai Túl-Karmban lezajlott aktusnak, amelyet az Arab Felszabadító Front, a PFSZ apró, Szaddámhoz közel álló tagcsoportja szervezett, a lap tudósítója is tanúja volt.

Kapnak az Izraelben elesette harcosok is

Minden egyes kamikáze özvegye és családja 25 ezer dollárt kapott, amit a Front képviselői kézbesítettek a lakóhelyükre, míg az izraeli katonákkal vívott csatákban elesett palesztinok hozzátartozói tízezret.

A szervezők szerint az iraki rezsim az intifáda 18 hónappal ezelőtti kezdetétől fogva összesen már több mint tízmillió dollárt fizetett ki palesztin hátramaradottaknak. A pénzt eddig minden felhajtás nélkül osztották ki.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét