Géza
-11 °C
-4 °C

Kilenc amerikai tengerészgyalogos halt meg Irakban

2004.10.31. 16:55
A szombati akció részleteiről semmit nem közöltek, arra hivatkozva, hogy az "még kockázatosabb helyzetbe hozná az amerikai egységeket.
Kilenc amerikai tengerészgyalogos vesztette életét és kilenc sebesült meg az iraki al-Anbár tartományban "biztonsági akciók" közben - tette közzé az új veszteséglistát vasárnap az amerikai hadsereg.

A hadsereg korábbi közleménye szerint nyolc amerikai katona halt meg a szombati akcióban, amelynek részleteiről semmit nem közöltek, arra hivatkozva, hogy az "még kockázatosabb helyzetbe hozná az amerikai egységeket, mert annak alapján az ellenség felmérhetné taktikájának hatékonyságát."

Ez volt az elmúlt napok legsúlyosabb amerikai vesztesége a Bagdadtól nyugatra elterülő tartományban dúló harcokban, ahol két lázadó város, Fallúdzsa és Ramadi fekszik. A Pentagon adatai szerint eddig 1113 amerikai katona halt meg a 2003 márciusa, az Irak elleni invázió kezdete óta.

Három járőröző amerikai tengerészgyalogost sebesített meg vasárnap reggel egy házi készítésű pokolgép robbanása Ramádiban, közölték szemtanúk. Ramádi város Fallúdzsával együtt az iraki szunnita lázadók fellegvárának számít az iraki fővárostól nyugatra fekvő al-Anbár tartományban. Ugyanebben a térségben szombaton kilenc amerikai tengerészgyalogos halt meg és kilenc megsebesült "biztonsági akciók" során.