Ferenc, Olívia
-3 °C
2 °C

Irán ellenáll az amerikai nyomásnak

2003.06.01. 18:10
Az iráni vezetés kibírja az amerikaiak nyomását, jelentette ki a Spiegelnek Kamal Harazi. Az iráni külügyminiszter szerint az ország jelenlegi vezetését senki nem buktathatja meg, különösen nem "idegenek".
"Senki sem fog kiszorítani minket a helyünkről, különösen nem idegenek, akiknek semmi keresnivalójuk nincs itt" - jelentette ki az amerikaiak az iráni vezetés megbuktatásáról szóló terveire reagálva Kamal Harazi iráni külügyminiszter. Véleménye szerint Amerikai "bűnbakká" nyilvánítanák országát, írja a német hetilap, a Spiegel.

Az iráni vezetés még az Egyesült Államok jelenlegi nyomását is kibírja, amíg "élvezi a lakosság támogatását", nyilatkozta Harazi. A Fehér Házból a kiszivárgott információk szerint a héten a Pentagon az iráni rezsim megbuktatásáról szóló terveiről tárgyalt. Rumsfeld védelmi miniszter elképzelései szerint ezt népfelkelés ösztönzésével érhetnék el.

Harazi a Spiegelnek adott interjújában tagadta, hogy Irán segítené Oszama bin Laden terrorszervezetét. Irán, mint mondta, "harcolt az al-Kaida ellen", a szervezet több tagját őrizetbe vette.