Kinga, Kincső
16 °C
32 °C

Elfogtak négy isztambuli lövöldözőt

2008.07.10. 15:02
A török rendőrség csütörtökön letartóztatott négy embert a szerdai isztambuli lövöldözéssel kapcsolatban, mondta Besir Atalay belügyminiszter az Anatolia török hírügynökségnek. Szerdán fegyveresek támadtak az Egyesült Államok konzulátusát őrző rendőrökre Isztambulban. A tűzharcban a három támadó és három rendőr vesztette életét.

Három gyanúsítottat Isztambulban fogtak el, a negyediket egy másik városban, mondta a miniszter. A rendőrség korábban közölte, hogy keresik a támadók sofőrjét, aki a lövöldözés után elhajtott a helyszínről. Azt egyelőre nem tudni, hogy ő az őrizetbe vettek között van-e. A három megölt rendőrt csütörtökön temették el Isztambulban.

A Milliyet török újság szerint az egyik támadót két évvel ezelőtt Afganisztánban képezték ki terrorista támadásokra.

Muammer Guler tartományi kormányzó szerint a fegyveresek "közvetlenül" támadtak a fallal határolt amerikai diplomáciai épület előtti rendőrállásra. A tűzharcban egy rendőr a helyszínen életét vesztette, míg két, súlyosan sérült társa a kórházban halt bele sebesüléseibe. A támadásban még egy rendőr és egy civil is megsebesült - mondta Guler. Kathy Schallow, az ankarai amerikai követség szóvivője a támadást követően elmondta: az incidensben nem sérült meg senki a konzulátus munkatársai közül.