Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Riadókészültség Izraelben

2004.03.04. 10:34
Több ezer határőr és önkéntes mozgósításával teljes riadókészültséget rendeltek el Izraelben a terroristák fenyegetései miatt. A titkosszolgálat értesülései szerint a palesztinok napi ötvenhét merényletre készülnek a hétvégi zsidó vallási ünnep idején.
Napi ötvenhét merényletre készülnek a vasárnapi Purim vallási ünnep miatt a palesztin terrorszervezetek az izraeli titkosszolgálatok szerint. A fenyegetések miatt teljes riadókészültséget rendeltek el Izraelben.

Több ezer határőrt és rendőrt vezényeltek önkéntesekkel együtt a legveszélyeztetettebb körzetekbe, iskolákhoz, kereskedelmi központokhoz, szórakozóhelyekhez. Az ország nagyvárosaihoz vezető utaknál úttorlaszokat állítottak fel.

A hadsereg attól tart, hogy a Hamász radikális iszlám szervezet bosszút áll, amiért három harcosát szerdán megölték a Gázai övezetben végrehajtott izraeli helikoptertámadásban. Múlt szombaton három palesztin, köztük az Iszlám Dzsihád egyik katonai vezetője halt meg hasonló akció során.

Kedden Mosé Jaalon izraeli vezérkari főnök a ciszjordániai és a Gázai övezetbeli antiterrorista hadműveletek fokozását jelentette be, válaszul "az erősödő terrorista tevékenységre".