Géza
-12 °C
-4 °C

Szilveszteri terrortól retteg Izrael

2003.12.30. 11:09
Szilveszteri támadássorozattal bosszulhatják meg az Iszlám Dzsihád terrorcsoport egyik vezetőjének meggyilkolását a palesztin szélsőségesek. A terroristavezér likvidálásával a védelmi miniszter szerint "mega-terrortámadást" akadályoztak meg. A titkosszolgálatok szerint azonban nem múlt el a veszély.
"Szokatlan" támadást terveznek a palesztin szélsőséges csoportok szilveszter éjszaka - vélik izraeli titkosszolgálati tisztek. A támadások célpontjai szenthelyek, kórházak, lakóházak és bentlakásos iskolák lehetnek - nyilatkozták nemzetbiztonsági források az Ananovának.

A titkosszolgálatok három lehetséges támadási módra készítették fel a rendőrséget. A hírszerzés értesülései szerint légitámadás, vízből történő búvártámadás és összehangolt öngyilkos merényletsorozat is elképzelhető.

A titkosszolgálatok ugyan tudják, hogy a fent vázolt lehetőségek közül melyik a legvalószínűbb, a kiszivárogtatások elkerülése végett nem osztják meg az információt a rendőrséggel - írja az Ananova.

A szilveszteri terrorakciókkal a szélsőségesek az Iszlám Dzsihád egyik vezetőjének múlt heti meggyilkolását bosszulhatják meg. A terrorista meggyilkolásával Saul Mofaz védelmi miniszter szerint "mega-terrortámadást" akadályoztak meg, a titkosszolgálatok szerint ugyanakkor a veszély még nem hárult el.