Jenő
-2 °C
6 °C

Négy palesztin áldozat vasárnap reggel

2002.10.13. 11:25
A Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban két palesztin vesztette életét a vasárnap hajnali izraeli katonai akcióban, egyikük egy négyéves gyermek Két palesztin fegyverest Izrael területén lőttek le izraeli katonák.
A négyéves kisfiú családjának romba döntött otthona törmelékei alatt lelte halálát. Az izraeli katonák egy szomszédos épületet robbantottak fel, miután kiparancsolták az ott lévőket. A detonáció ereje azonban olyan nagy volt, hogy két környező ház is összeomlott, ahol még aludtak a lakók. Huszonöten sebesültek meg, közöttük a halott kisfiú nagyapja súlyosan - értesült palesztin egészségügyi forrásból az AFP.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy katonái behatoltak a Gázai övezet és Egyiptom határán elterülő Rafahba, miután olyan alagutakat fedeztek fel és robbantottak be, amelyeket "fegyvercsempészek használnak". A hadsereg szerint az alagutak két elhagyott házhoz vezettek, amelyeket "ellenőrzött robbantással" megsemmisítettek.

A másik palesztin áldozat egy 26 éves fiatalember, akit az egyik Rafahba bevonuló izraeli harckocsi lövedéke ölt meg. A katonák állítólag palesztinok gránátdobálását torolták meg, a francia hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója szerint azonban nem volt semmilyen összecsapás, amikor a lövés eldördült.

Izraeli katonák vasárnap reggel tűzharcban lelőttek két palesztin fegyverest, akiknek Egyiptom felől sikerült beszivárogni Izrael területére. A katonák közük ketten könnyebben megsebesültek.

A hátizsákos palesztinokra, akiknek holtteste mellett golyószórókat és gránátokat találtak, a Negev-sivatagban fekvő Jevul település határában lett figyelmes egy izraeli őrjárat. Izráel Ziv tábornok, a Gázai övezet izraeli katonai parancsnoka a hadsereg rádiójában úgy nyilatkozott: tudomása szerint most először fordult elő, hogy Egyiptom felől szivárogtak be Izrael területére palesztin fegyveresek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?