Árpád
-2 °C
4 °C

A Hezbollah megint lőtte Haifát

2006.07.23. 18:11
A támadás következtében ég a növényzet Kirjat Smona közelében, az izraeli erők repülőgépek bevetésével próbálják megfékezni a lángokat.
Felújította a Bejrút elleni csapásokat az izraeli hadsereg vasárnap délután, s a Hezbollah síita szervezet is további rakétákat lőtt ki az észak-izraeli Haifa városra, újabb öt embert megsebesítve.

A libanoni partoknál cirkáló izraeli hadihajókról két rakétát lőttek ki Bejrút déli elővárosára, amelyet már hajnalban is találatok értek, és amely már egy nagy romhalmaz az elmúlt napok heves tüzérségi támadásának és légicsapásainak következtében.

Rakéta érte Haifát
Rakéta érte Haifát, galéria Fotó: AFP
A Hezbollah Haifára kilőtt rakétái délután eltaláltak egy lakóépületet, amelyben öten sebesültek meg. Az épület lángokban áll. Előzőleg a Hezbollah délelőtti támadásaiban két ember, köztük egy arab asztalos vesztette életét, s tucatnyian megsebesültek.

A síita szervezet egy sorozat rakétát lőtt ki egy dombtetőn lévő észak-izraeli tüzérségi állásra is, aminek következtében lángra lobbant a növényzet Kirjat Smona közelében. Az izraeliek még repülőgépről is oltják a tüzet, amely azonban közelít a libanoni határtól hét kilométerre fekvő városhoz. A támadás nyomán az izraeli katonák kénytelenek voltak pozíciót változtatni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?