Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lángoló autóval demonstrált a japán parlament előtt

2004.09.30. 11:32
Csütörtökön felgyújtotta autóját a japán parlament alsóházának kapujában egy jobboldali férfi, aki a szigetország Észak-Koreával kapcsolatos politikája ellen kívánt tüntetni akciójával. Sérültekről, komolyabb kárról nem érkezett hír.
Felgyújtotta autóját egy férfi a japán parlament épületénél csütörtökön, közel a miniszterelnöki irodához. A sofőrt őrizetbe vette a rendőrség.

Sérültek nincsenek

A férfi az alsóház épületének kapujánál állt meg, majd kiszállt kocsijából és felgyújtotta azt. A lángokat gyorsan eloltották, sérültekről, komolyabb kárról nem érkezett hír.

A japán média közlése szerint a sofőr egy jobboldali csoporthoz tartozik. A rendőrség egyenlőre nem kommentálta a hírt.

Japánok a kommunisták fogságában

Az ötvennégy éves férfi akciójával Japán Észak-Koreával kapcsolatos politikája ellen tiltakozott; akciójával a kommunista ország által évtizedekkel korábban elrabolt japán állampolgárokra akarta felhívni a figyelmet.

Japán és Észak-Korea a hétvégén folytatott tárgyalása alatt nem történt előrelépés az eltűntnek nyilvánított tíz japán állampolgár ügyében - ez az ügy az egyik fő akadálya a két ország közti diplomáciai kapcsolat rendezésének.