Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Merényletkísérlet Bush fivére ellen

2002.01.11. 08:06
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Jeb Bush floridai kormányzó - George Bush elnök fivére - ellen tervezett merényletet hiúsított meg - jelentette az NBC televízió és a Miami Herald című lap internetes kiadása.
Az FBI-tól származó értesülésre hivatkozó sajtójelentések szerint négy, arab nevet viselő floridai lakost gyanúsítanak azzal, hogy merényletet terveztek Jeb Bush, az Egyesült Államok elnökének fivére ellen.. A feltételezett összeesküvők állítólag csütörtökre tervezték az akciót Florida székhelyén, Tallahassee-ben.

Pokolgépes merényletet terveztek

Az FBI nyomozói állítólag egy floridai börtön egyik rabjától értesültek a készülő merényletről. A fogoly, akinek kilétét a jelentések nem tárják fel, megnevezte az összeesküvőket is, és leírta az elkövetés tervezett módját is. Állítása szerint egy kisteherautón elhelyezett pokolgéppel ölték volna meg a floridai kormányzót.

Az informátor közlései alapján a nyomozók fellelték a leírt kisteherautót. Nem találtak pokolgépet a teherautón, de a jármű átvizsgálása után valószínűnek nevezték, hogy korábban szállítottak rajta robbanóanyagot.