Aliz
6 °C
14 °C

Merényletkísérlet Bush fivére ellen

2002.01.11. 08:06
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Jeb Bush floridai kormányzó - George Bush elnök fivére - ellen tervezett merényletet hiúsított meg - jelentette az NBC televízió és a Miami Herald című lap internetes kiadása.
Az FBI-tól származó értesülésre hivatkozó sajtójelentések szerint négy, arab nevet viselő floridai lakost gyanúsítanak azzal, hogy merényletet terveztek Jeb Bush, az Egyesült Államok elnökének fivére ellen.. A feltételezett összeesküvők állítólag csütörtökre tervezték az akciót Florida székhelyén, Tallahassee-ben.

Pokolgépes merényletet terveztek

Az FBI nyomozói állítólag egy floridai börtön egyik rabjától értesültek a készülő merényletről. A fogoly, akinek kilétét a jelentések nem tárják fel, megnevezte az összeesküvőket is, és leírta az elkövetés tervezett módját is. Állítása szerint egy kisteherautón elhelyezett pokolgéppel ölték volna meg a floridai kormányzót.

Az informátor közlései alapján a nyomozók fellelték a leírt kisteherautót. Nem találtak pokolgépet a teherautón, de a jármű átvizsgálása után valószínűnek nevezték, hogy korábban szállítottak rajta robbanóanyagot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?