Auguszta
-7 °C
0 °C

Felrobbant az al-Kaida egyik vezetője

2002.11.04. 14:28
Egyelőre nem tudni, hogy a kocsiban szállított robbanóanyag vagy rakétatámadás okozta-e a robbanást. A hatóságoknak még az áldozatokat sem sikerült azonosítania, több forrás azonban egyértelműen kijelentette, hogy az al-Kaida egyik vezetője is életét vesztette. Ali Kaid al-Haritit a Cole hadihajó elleni merénylet kiterveléssel vádolják.
Az al-Kaida egyik vezetője is életét vesztette, amikor egy autó felrobbant Jemenben - írja a BBC. Az egyelőre ismeretlen okokból felrobbant autóban hatan utaztak. "A nyomozóknak egyelőre nem sikerült azonosítaniuk az áldozatokat, de feltételezéseik szerint az autóban iszlám szélsőségesek utaztak" - nyilatkozta az AP-nek egy jemeni tisztviselő.

A Cole felrobbantója

Egyes jelentések szerint az autót rakétatámadás érte, valószínűbb azonban, hogy a kocsiban robbanóanyagot szállítottak, és az gyulladt be véletlenül. Egyes források szerint a robbanásban Ali Kaid al-Hariti is életét vesztette. Az Abu Ali néven is ismert terroristát a Cole hadihajó elleni merénylet miatt körözi az Egyesült Államok.

A terroristák menedékének tekintett ország az utóbbi időben sokat tett a róla kialakult kép megváltoztatásáért. A jemeni hatóságok az utóbbi időben 85 al-Kaida tagot tartóztattak le. A helyi hatóságok hadműveleteit az országba telepített amerikai csapatok is segítik. A terroristák aktív jelenlétére utal, hogy vasárnap géppisztolyból tüzet nyitottak egy amerikai olajtársaság helikopterére. A jármű kényszerleszállást hajtott végre, ketten könnyebben megsérültek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!