Konstantin
12 °C
25 °C

Az al-Kaida robbantott Jemenben

2008.03.22. 11:04
Jemeni források szerint ugyanaz a férfi követett el a hét elején egy merényletet a közel-keleti országban, akit több hasonló akcióért régóta köröznek Jemenben. Az illető, a hatóságok szerint az al-Kaida embere. Mostani támadása állítólag az Egyesült Államok követsége ellen irányult, és két embert ölt meg.

Az al-Kaida nemzetközi szervezet a felelős a hét eleji jemeni robbantásért , közölte helyi forrásokra hivatkozva az egyik nemzetközi hírügynökség. Az Al-Táura jemeni újság szerint a hatóságok Hamza a-Dajánit vádolják a keddi merénylettel. Az al-Kaidához köthető férfit egyébként számos hasonló támadás miatt már régóta körözik Jemenben.

A rendőrség szerint Hamza a-Dajáni rakétavetővel hajtotta végre az akciót. A robbanás egy helyi leányiskolánál következett be, amelyik épp az amerikai nagykövetség tőszomszédságában van. A detonáció egy kislánnyal és egy, a külképviselet előtt posztoló rendőrrel végzett, illetve 19 embert megsebesített.

Washington szerint nem vitás, hogy a nagykövetség volt a támadás célpontja. Ugyancsak Jemenben, pontosabban az arab ország partjainál érte támadás a USS Cole hadihajót, amelyen 17 amerikai tengerész meghalt 2000 októberében.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
2999 Ft
2550 Ft