Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Visszamentek elrablóikhoz az elengedett túszok

2006.01.02. 07:14
Visszatértek az olasz turistacsoport szabadon engedett nőtagjai a jemeni túszejtőkhöz. A három elengedett nő megpróbálja kiszabadítani a továbbra is fogságban lévő férfiakat. A hatóságok is tárgyalnak a túszejtőkkel.
Önként visszatért a Jemenben vasárnap túszul ejtett ötfős olasz turistacsoport szabadon engedett három női tagja az emberrablókhoz, hogy megpróbálják kieszközölni továbbra is fogságban lévő két férfi társuk kiszabadulását.

Jemeni tisztségviselők vasárnap előbb arról számoltak be, hogy az egy törzshöz tartozó emberrablók elengedtek három nőt, miután egy kormányzati tárgyaló meggyőzte őket: nőket fogságba ejteni ellentétes a törzsi értékekkel.

Egy biztonsági tisztségviselő szerint a három nő azonban - miután értesültek két férfi társuk további fogva tartásáról - úgy döntött: visszatérnek az emberrablókhoz, ahonnan csak a csoport férfi tagjaival együtt hajlandóak távozni.

A jemeni hatóságok jelenleg is tárgyalásokat folytatnak a túszejtőkkel a turisták szabadon engedéséről.

Egy héten belül ez a második eset, hogy külföldiek emberrablók kezébe kerültek az Arab-félsziget déli részén fekvő országban. Egy nappal az újabb bejelentés előtt nyerte vissza szabadságát öt német állampolgár és három jemeni kísérőjük. Őket az ország keleti részén rabolták el egy törzs tagjai, hogy így alkudozzanak saját kormányukkal egy jogi vitában.