Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Barikádok Jeruzsálem központjában

2004.04.02. 14:19
Palesztin tüntetők egy csoportja barikádozta el magát az iszlám vallás egyik legszentebb helyén, a jeruzsálemi al-Aksza mecsetnél. A pénteki istentisztelet után összecsapások törtek ki a kődobáló palesztin fiatalok és a tüntetőket könnygázzal oszlató rendőrök között.
Összecsapások törtek ki a templomhegyen Jeruzsálemben fiatal palesztin tüntetők és az izraeli rendőrség között. A palesztinok kövekkel támadtak a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be.

Az összecsapások közvetlenül a pénteki muzulmán istentisztelet után törtek ki. A tüntetők egy csoportja elbarikádozta magát az al-Aksza mecsetnél, az iszlám vallás egyik legszentebb helyénél.

Az AP jelentése szerint az összecsapásokban hatan megsérültek. Az adatot hivatalos források egyelőre nem erősítették meg - jelentette a BBC.

A három éve tartó intifáda névlegesen az akkor még csak miniszterelnök-jelölt Saron templomhegyi látogatása miatt törtek ki. A mostani zavargások egyik oka lehetett, hogy a miniszterelnök két napilapnak adott interjújában is legitim célpontként jelölte meg Jasszer Arafatot, mondván a "zsidók gyilkosai" jobban tennék, ha elbújnának.