Auguszta
-7 °C
0 °C

Új felvétel a Kennedy-gyilkosság napjáról

2007.02.20. 07:49
Új elemet hozhat a Kennedy-gyilkosságról szőtt teóriákba egy újonnan előkerült filmfelvétel. Az eddig sosem látott amatőr felvételen látszik, ahogy az elnök zakója felpúposodik.

Egy eddig sosem látott, amatőr filmfelvétel került nyilvánosságra John F. Kennedyről. A dallasi merénylet napján, 1963. november 22-én, másfél perccel a halálos lövések előtt készült felvétel érdekes adalékkal szolgálhat a kutatóknak és az összeesküvéselmélet-gyárosoknak.

A Reuters beszámolója szerint a felvételen, bár rövid időre, de látszik, hogy Kennedy elnök zakója fel van gyűrődve. A gyilkossággal kapcsolatos összeesküvés-elmélet egyik kulcseleme, hogy az elnök hátán található seb helye nem egyezik a zakóján talált bemeneti nyílással. Ezt a gyűrődés megmagyarázhatja.

A 8 miliméteres kézikamerával készült filmet George Jefferies forgatta. A felvétel központjában Jacqueline Kennedy, az elnök neje áll. Gary Mack, a dallasi Sixth Floor Museum (az elnököt feltehetően a Texasi Tankönyvraktár dallasi épületének hatodik emeletéről lőtték le) kurátora eddig még nem látott ennyire jó szögből készült felvételt a first ladyről, írja a Reuters.

Jefferies és veje, Wayne Graham a Sixth Floor Museumnak adományozta a filmet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!