Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Nagyszabású terrortámadást hiúsítottak meg Jordániában

2004.04.26. 21:51
Az ammáni amerikai nagykövetség és a jordániai hírszerzés központja ellen tervezett nagyszabású vegyi- és mérgesgáztámadást egy terrorista az al-Kaida terrorszervezet iraki hadműveleti főnökének parancsára.
A jordániai állami televízió hétfő este sugározta az őrizetbe vett gyanúsított vallomását. A hatóságok már korábban bejelentették, hogy tudnak a terrortámadás tervéről, amelynek a részletei azonban csak a most közölt vallomásból derültek ki.

Azmi Dzsajjúszi a húszperces adásban elmondta: Irakban találkozott Abu Muszab az-Zarkavival, hogy megtervezzék az utóbb meghiúsult terrorcselekményeket, amelyek az ammáni hatóságok szerint akár 80 ezer halálos áldozatot is követelhettek volna. Amerikai gyanú szerint a jordániai állampolgárságú Zarkavi áll az Irakban Szaddám Huszein volt elnök bukása óta elkövetett terrorcselekmények mögött. A férfi fejére 10 millió dolláros vérdíjat tűztek ki az Irakban állomásozó koalíciós erők.

Mint azt a jordániai biztonsági erők illetékese az állami televízióban elmondta, a rendőrség megölte, illetve őrizetbe vette a támadás végrehajtására készülő terroristasejt tagjait, és lefoglalt egy 20 tonna robbanóanyaggal megrakott teherautót.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft