Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Turistát ölt egy fegyveres Jordániában

2006.09.04. 14:54
Egy fegyveres támadó megölt egy brit turistát, hat másik személyt (köztük egy rendőrt) pedig megsebesített hétfőn a jordániai fővárosban - közölte az arab ország belügyminisztere.

Eid al-Fajez belügyminiszter, valamint a jordániai kormány szóvivője szerint a támadó fényes nappal Ammán belvárosában, a római kori amfiteátrum közelében nyitott tüzet a külföldi turistákra.

A lövedékek egy brit látogató életét kioltották, másik kettőt pedig megsebesítettek. Megsérült egy holland, egy új-zélandi és egy ausztrál turista is, valamint a jordániai turisztikai rendőrség egy tagja. A sérülteket kórházba szállították.

Egy iraki szemtanú elmondta, hogy a harmincas éveinek közepén járó, kopaszra borotvált férfi meglepetésszerűen támadt a turistákra, s Allahot éltető kiáltást hallatva kezdett lövöldözni a jordániai fővárosba látogató nyugati vendégekre. A támadót a rendfenntartók elfogták, a férfi kilétét és lehetséges indítékait a hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Nincs magyar áldozat

Dobokay Gábor, Magyarország ammáni nagykövete az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, hogy a magyar külképviselet a jordániai hatóságoktól úgy értesült, a támadásnak nincs magyar áldozata. Az arab országban egyébként jelenleg nem tartózkodik szervezett keretek között magyar turistacsoport, bár előfordulhatnak olyan egyéni kiutazók, akikről a külképviseletnek nincs tudomásuk - tette hozzá a diplomata.

A nagykövet a jordániai hatóságoktól úgy értesült, hogy a támadást egy jordániai állampolgárságú, magányos elkövető hajtotta végre.