Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Járókelők lőttek le egy palesztint Jeruzsálemben

2008.09.22. 23:03
A férfi egy forgalmas kereszteződésben emberek közé hajtott, 15-en megsérültek.

Tizenöt ember sérült meg Jeruzsálemben, ahol az egyik forgalmas kereszteződésben emberek közé hajtott egy autós, jelentette az izraeli mentőszolgálat. A rendőrség szűkszavú tájékoztatása szerint "a támadót lelőtték".

A gépkocsi palesztin vezetőjét "járókelők lőtték agyon" , mondta el a Jerusalem Postnak Smuel Ben-Ruby, a jeruzsálemi rendőrség szóvivője. Az izraeli közszolgálati rádió úgy tudja, felfegyverzett civilek végeztek a férfival.

A palesztin férfi egy BMW-vel hajtott fel a járdára az óvárossal határos Kikar Tzahal városrészben történt. A Chanel 10 hírcsatorna értesülései szerint turisták is vannak a sérültek között. Ketten súlyos sérüléseket szenvedtek.

Júliusban három héten belül kétszer is buldózerrel hajtottak járókelők közé palesztinok. A támadásokat terrorakcióként tartja számon az izraeli sajtó, bár az első esetet aligha az arab-zsidó ellentét szította. A támadó volt barátnője zsidó, aki exbarátja drogfüggőségét sejtette a történtek mögött. A második támadó ezt az esetet utánozta.