Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Pezsgőbontás himnusz nélkül Budapesten

2000.10.06. 00:18
Nagyjából százötvenen gyűltek össze Jugoszlávia budapesti nagykövetségénél, hogy pezsgővel ünnepeljék a diktátor bukását. Bár Liebmann Katalin, fővárosi kisgazdavezér nagyon szerette volna, de a magyar himnusz eléneklését a tömeg leszavazta.
Este tizenegyre hívták ünnepelni az érdeklődőket a budapesti kisgazdák, meg persze mások is. A kilenc óra körül közzétett felhívásra mintegy százötvenen mentek el a Hősök terére, hogy gyertyát gyújtsanak Milosevics bukásának megünneplésére. De akadt pezsgő és a korán érkezőknek Otpor-póló is.

Liebmann Katalin, aki jelenleg a kisgazdák ütőképes fővárosi szervezetét vezeti, nem hagyta ki a lehetőséget, hogy ismét a kamerák elé álljon. És beszéljen. Ki is fejtette: mostantól minden jobb lesz, magyarok mehetnek haza, és énekeljük el a magyar himnuszt. De nem lett éneklés. Egy rekedtes hang csendre intette az elnökasszonyt, aki inkább nem erőltette a dolgot.


Viszont ünnepeltek az érintettek. A vajdasági magyarok, és az itt élő szerbek. Elég jól érezték magukat. Valószínűleg nem szerették Milosevicset.