Judit
2 °C
7 °C

Szerbia:csalás, nem ámítás?

2000.09.21. 20:45
Négy nappal a jugoszláv általános választások előtt Szerbiában olyan szavazólapot találtak, amelyen Szlobodan Milosevics jugoszláv elnök neve mellett szereplő szám be volt jelölve. A kampánycsend küszöbén.
A szerbiai ,,Szabad választásokat és demokráciát" szervezet igazgatónője csötörtöki sajtótájékoztatóján egy olyan szavazólapot bemutatott be, amelyen a vasárnapi elnökválasztás egyik esélyesének, Szlobodan Milosevics neve előtt lévő szám be volt keretezve. A szavazólapot egy postaládába dobva találták meg, s mint kiderült, hiteles példányról van szó, mivel látszanak a vízjelek.

Szlobodanka Nedovics, a szervezet vezetője feltette a kérdést: vajon hány ilyen, előre kitöltött példány található még Szerbia-szerte. Egyben közölte, az esetet bejelentik a Szövetségi Választási Bizottságnál.

Az Egyesült Szerb Ellenzék (DOS) jogi osztályának vezetője, Nenad Milics közölte, tiltakozni fognak a választási bizottságnál, egyúttal magyarázatot követelnek arra, hogy a vasárnapig elvileg lakat alatt tartott szavazócédula miként kerülhetett közkézre. Milics egyúttal közölte, a szerb Belügyminisztériumnál ismeretlen ellen feljelentést tesznek, sürgetve hogy a ,,tolvaj" személyazonosságára mielőbb fény derüljön.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?