Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Felkészült a menekülthullámra a határőrség

2000.10.05. 19:05
Magyarország déli határán egyelőre semmi nem utal a szomszédban zajló forradalmi eseményekre. A tömegközlekedés egyelőre szintén zavartalan.
A magyar-jugoszláv országhatáron pillanatnyilag semmi jel nem mutat a szomszéd országban történtekre; a túloldalon sem tettek rendkívüli intézkedéseket - tájékoztatta az MTI-t a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság parancsnoka. Elmondta, hogy a jugoszláviai választások óta folyamatosan csökken a határforgalom, de ezenkívül egyéb kihatását nem érzékelték a konfliktushelyzetnek.

Csakúgy mint a korábbi háborús konfliktusok - a boszniai és koszovói válság - idején, figyelemmel kísérik az eseményeket, egyszersmind felkészültek egy esetleges menekülthullám fogadására. Készek arra is, hogy azonnal megtegyék a szükséges intézkedéseket, ha netán határincidenseket kell elhárítani - közölte a határőr-igazgató.

A Volán Rt. pénteken reggel várhatóan, a belgrádi megmozdulások ellenére is, elindítja járatát Szabadkára, és egyelőre a többi magyarországi közlekedési társaság sem változtat menetrendjén - tudta meg a menetirányítóktól csütörtökön kora este az MTI. A Volán ügyeletese elmondta, hogy a menetrend szerint pénteken a már említett járat az egyetlen, amelyet Jugoszlávia területére indítanak.

Egyelőre a MÁV szerelvények mozgását sem korlátozták. A vasút csütörtökön útnak indította délutáni vonatát Jugoszláviába, és a tervek szerint pénteken három szerelvény is kifut Budapestről Jugoszlávia felé.

A Malévnak jelenleg nincs közvetlen járata Belgrádba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!