Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Kanadában az alkohol ártalmasabb a fűnél

2002.09.09. 17:36
Lehet, hogy Hollandia és Svájc után Kanada lesz a harmadik olyan állam, ahol legálissá teszik a könnyű drogok fogyasztását. Mindez jelenleg a szenátus döntésétől függ.
Elkészült az a jelentés, amelyet a kanadai igazságügyi miniszter ez év őszére ígért. A munkára felkért bizottság úgy találta, hogy a cannabis kevésbé ártalmas a szervezetre, mint az alkohol, ezért legalizálható. Véleményük szerint ugyanúgy kellene kezelni a növényfajta fogyasztását, mint a borét vagy a sörét. 16-éves kor felett bárki vásárolhatna a regisztrált kereskedők által kínált könnyű drogból.

A kanadai hatóságok már így is az átlagosnál engedékenyebbnek bizonyultak. Egy tavaly meghozott döntés értelmében súlyos betegek már eddig is fogyaszthattak marihuánát gyógyászati célokra, ha megkapták az ehhez szükséges hatósági engedélyeket.

A jelentés hatására parázs vita alakult ki nemcsak az országon belül, hanem a szomszédos Egyesült Államokban is a marihuána szerepéről. A szomszédos állam ugyanis már így is sokallta azt a marihuánamennyiséget, amely illegális úton, kanadai termesztők révén országukba jutott. A bizottság javaslatát egyelőre további vitákra a szenátus elé terjesztik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!