Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kanadában az alkohol ártalmasabb a fűnél

2002.09.09. 17:36
Lehet, hogy Hollandia és Svájc után Kanada lesz a harmadik olyan állam, ahol legálissá teszik a könnyű drogok fogyasztását. Mindez jelenleg a szenátus döntésétől függ.
Elkészült az a jelentés, amelyet a kanadai igazságügyi miniszter ez év őszére ígért. A munkára felkért bizottság úgy találta, hogy a cannabis kevésbé ártalmas a szervezetre, mint az alkohol, ezért legalizálható. Véleményük szerint ugyanúgy kellene kezelni a növényfajta fogyasztását, mint a borét vagy a sörét. 16-éves kor felett bárki vásárolhatna a regisztrált kereskedők által kínált könnyű drogból.

A kanadai hatóságok már így is az átlagosnál engedékenyebbnek bizonyultak. Egy tavaly meghozott döntés értelmében súlyos betegek már eddig is fogyaszthattak marihuánát gyógyászati célokra, ha megkapták az ehhez szükséges hatósági engedélyeket.

A jelentés hatására parázs vita alakult ki nemcsak az országon belül, hanem a szomszédos Egyesült Államokban is a marihuána szerepéről. A szomszédos állam ugyanis már így is sokallta azt a marihuánamennyiséget, amely illegális úton, kanadai termesztők révén országukba jutott. A bizottság javaslatát egyelőre további vitákra a szenátus elé terjesztik.