Olivér
4 °C
8 °C

Benazir Bhutto volt a kettős robbantás célja

2007.10.18. 23:38
A csütörtöki karacsi kettős robbanás terrorista akció volt és Banazir Bhutto egykori miniszterelnök ellen irányult, erősítette meg Aftab Ahmed Han Serpao, pakisztáni belügyminiszter.

A robbantások halálos áldozatainak számáról ellentmondásos értesülések vannak: a helyszíni jelentések szerint legkevesebb 126-an haltak meg, a sebesültek száma pedig meghaladja a 300-at. Több mint százan meg is sebesültek, miután két robbanás történt az önkéntes száműzetésből hazatérő Benazir Bhutto egykori miniszterelnököt éltető több százezres tömegben.

Nézze meg képeinket!

Bhutto pártjának egyik magas rangú illetékese szerint a célpont maga a száműzetésből hazatért politikus volt. A tárcavezető szerint a tettesek célja arra irányult, hogy szabotálják a demokratikus folyamatot. Az ellenzéki vezetőnek nem esett bántódása.

Az al-Kaida terrorhálózathoz köthető szélsőségesek előzőleg Bhutto meggyilkolásával fenyegetőztek, amiért a politikus támogatásáról biztosította az Egyesült Államok által meghirdetett terrorizmus elleni küzdelmet.

A merényletet maga Pervez Musarraf, Bhutto politikai ellenfele is elítélte. A pakisztáni elnök a demokrácia elleni összeesküvésnek nevezte a robbantást. Az akció az ENSZ és számos ország vezetése is elítélte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?