Gusztáv
-4 °C
1 °C

Nem találják a cserkeszföldi mészárlás halottait

2004.10.26. 13:31
Továbbra sem találják az orosz hatóságok az október eleji rejtélyes bűntény áldozatait. Egy parlamenti képviselő és egy vegyi üzem hat részvényese a cserkesz elnök vejének nyaralójában tűnt el. Eltűnésük előtt egész éjjel ropogtak a fegyverek.
Vallomást tett Karacsáj- és Cserkeszföld elnökének hét ember megölésével vádolt veje, közölték a rejtélyes ügyben nyomozó orosz hatóságok. Ali Kaitov hétfőn adta fel magát a hatóságokon, miután apósa, Musztafa Badtijev elnök elhatárolódott tőle és vérdíjat tűzött ki a fejére.

Kaitov mellett a rendőrség még kilenc embert vett őrizetbe, köztük Kaitov nyaralójának hét őrét. A hatóságok szerint Kaitov cserkeszki nyaralójában végezték ki Raszul Batirjov parlamenti képviselőt és egy vegyi üzem hat részvényesét.

A hét férfi a cserkeszki nyaralóban tartózkodott, ahol október 11-én egész éjszaka tartó lövöldözés tört ki. A helyszínen a hatóságok egy puskát és több tucat töltényhüvelyt találtak, a hét - a feltételezések szerint meggyilkolt - férfinak azonban nyoma veszett.

Az ügyészség adatai szerint a vizsgálat nem igazolta azt az előfeltevést, hogy a tetemeket Kaitov cementgyárának kemencéiben hamvasztották volna el.