Árpád
-2 °C
3 °C

Véres merénylet az amerikai konzulátusnál

2002.06.14. 09:49
Nyolc ember vesztette életét, amikor autóba rejtette pokolgép robbant a pakisztáni amerikai konzulátus közelében. A merényletért eddig senki sem vállalta a felelősséget.
Valószínűleg egy öngyilkos merénylő robbanóanyagokkal megrakott autója okozta azt a robbanást, ami a karacsi amerikai konzulátusnál történt.

Nyolc áldozat

A helyi idő szerint péntek délelőtt végrehajtott merényletben nyolc ember meghalt, többen megsebesültek. Az áldozatok mind helybéliek, a követség munkatársai közül nem sérült meg senki. A robbanás nyomán kráter keletkezett az úttesten, a környéket pedig üvegcserepek borították be. Azonban a követség épülete nem sérült meg komolyabban. Eddig egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget az akcióért. A hatóságok szélsőséges muzulmán csoportokra gyanakodnak, akik mindig is ellenezték, hogy Pakisztán együtt működik az Egyesült Államokkal.

Musarraf a terroristák felszámolását ígérte

A véres terrortámadás egy nappal azután történt, hogy Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter Iszlamabadban tárgyalt Pervez Musarraf pakisztáni elnökkel a szélsőségesek visszaszorításáról. Musarraf tábornok januári televíziós beszédjében a szélsőségesek felszámolását ígérte országa népének-jelentette a BBC.

Távoztak a diplomaták

A múlt hónapban 11 francia és három pakisztáni vesztette életét, amikor pokolgép robbant egy autóbuszon a Karacsi Sheraton Hotel előtt. A rendőrség feltételezése e merénylet mögött Oszama bin Laden al-Kaida szervezete áll. Azóta a külföldi diplomaták többsége elhagyta az országot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?