Auguszta
-7 °C
0 °C

Mészárlás egy pakisztáni misszión

2002.09.25. 10:20
Legalább hat ember életét vesztette, kettő pedig megsebesült amikor ismeretlen fegyveresek támadtak egy pakisztáni keresztény misszió épületére szerdán.
Három keresztény és három muzulmán önkéntest lőttek agyon fegyveresek egy a pakisztáni Karacsiban található keresztény misszión szerdán. Az AP jelentése szerint a támadók az áldozatokat előbb a székekhez kötözték, majd fejbelőtték őket, két további embert pedig megsebesítettek. Az áldozatok közül négyen irodai dolgozók voltak. A Béke és Igazság Intézete (IPJ) misszió a város üzleti negyedében, egy tizenkét emeletes épületben működött. A rendőrség körbevette az irodaházat, de a két fegyveresnek sikerült elmenekülnie.

A szegényeket segítette

A BBC információi szerint a misszió nem vett részt a pakisztáni politikai életben. Az inkább a baloldali keresztények által támogatott szervezet a nincstelenek megsegítésén fáradozott. A 30 éve működő IPJ sokat tett az ipari üzemekben dolgozó munkások alapvető jogainak biztosításáért.

Keresztényekre támadtak

Idén már több támadás is érte a keresztényeket Pakisztánban, az elmúlt hónapokban legalább harmincan vesztették életüket különböző merényletekben. Karacsiban azonban idén először támadtak keresztényekre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!