Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Kerry hazugsággal vádolja Busht

2004.10.03. 18:39
John Kerry azzal vádolja ellenfelét, George Bush elnököt, hogy hazudik a csütörtökök esti tévévitáról, amelyet elveszített, Bush elnök viszont azt olvassa a szenátor fejére, hogy nemzetközi közvélemény-kutatástól tenné függővé Amerika védelmét.
A hét végén bedobott televíziós hirdetés kísérő hangja szerint "George Bush elveszítette a vitát és most hazudik róla". A csütörtök esti televíziós vitában Kerry arról beszélt, hogy Bush elnök nem mondja meg az igazat az iraki helyzetről.

Bush elnök kampánycsapata új tévéhirdetésében Kerrynek a vitában a megelőző csapás doktrínájáról elhangzott fejtegetésére csapott le, amelyet a "globális teszt" Kerry-doktrínájának nevezett el. A demokrata párti elnökjelölt, miután hangsúlyozta, hogy nem mond le a megelőző csapásról, úgy ítélte meg, hogy az ilyen fellépésnek ki kell állnia a globális tesztet, amelyben a nép érti, hogy az elnök mit tesz, és az elnök a világnak is be tudja bizonyítani, hogy döntésének törvényes okai vannak.

A republikánus párti tévéhirdetés a "Kerry-doktrínát" ostorozva felteszi a szónoki kérdést: az elnöknek így tehát külföldi kormányoktól kell engedélyt kérniük Amerika megvédésére?