Móric
14 °C
17 °C

Három embert ölt meg a videomagnóba rejtett bomba

2003.09.22. 10:41
Három ember életét vesztette, húsz pedig megsebesült, amikor pokolgép robbant a kasmíri Radzsuriban vasárnap. Tíz napon belül ez már a második véres merénylet Kasmír indiai ellenőrzés alatt álló részén.
Videomagnóba rejtett pokolgép robbant egy cipőbolt előtt Radzsuriban, Kasmír indiai ellenőrzés alatt álló részén. Az indiai rendőrség szerint a detonációban három ember vesztette életét, húsz pedig megsebesült. A hatóságok szerint a merénylők célpontja az indiai hírszerzés egyik magas rangú tisztje volt, aki az áldozatok között van.

Összecsapások

Az elmúlt három hétben ugrásszerűen megnőtt a fegyveres támadások száma a pakisztáni-indiai határon fekvő Kasmír területén. Szombat este hat ember vesztette életét az indiai Szrinagarban, amikor pakisztáni aknák hullottak a településre. India azzal vádolja Pakisztánt, hogy segíti a fegyveres elszakadás-pártiak átjutását az indiai területekre. Az indiai hadsereg azt állítja, hogy szeptemberben eddig tizennyolc behatolási kísérletet hiúsítottak meg, jelentette a BBC.

Egymást hibáztatják

India továbbra sem hajlandó addig tárgyalásokat folytatni Pakisztánnal, amíg az állítólag Pakisztán által támogatott szeparatisták nem hagynak fel a merényletekkel. Pakisztán ugyanakkor azt állítja, hogy India eddig igen keveset valósított meg Vadzspaji indiai miniszterelnök által áprilisban bejelentett béketervekből.