Friderika
13 °C
29 °C

Külföldi menedzserminiszterek Kazahsztánban

2004.09.17. 16:24
A kazah elnök az állami irányítás reformja keretében felállítandó kísérleti minisztériumot bízná meg a nem kazah menedzserminiszterek kifizetésére.
A kazah kormány kibővített ülésén, melyen részt vettek a kormánytagok mellett az elnöki hivatal munkatársai is, az állami irányítás reformját vitatták meg. Nurszultan Nazarbajev elnök elmondta: arra van szükség, hogy az állami szolgálatban magasan képzett munkaerőt alkalmazzanak, megőrizzék a hivatásos személyzeti potenciált, és csökkentsék a korrupciót a közigazgatásban.

"Ebből a szempontból a leghatékonyabb módszernek az látszik, ha az állami hivatalnokok fizetését felemelik, közelítik a magánszektorban szokásos javadalmazáshoz" - hangsúlyozta az államfő.

Nazarbajev megbízta a kormányt, hogy hozzon létre egy kísérleti minisztériumot, amelynek joga lesz tartalékolni bizonyos számú keretet magasan képzett, jól megfizetett szakemberek számára. Ebbe a keretbe meghívhatnak külföldi menedzsereket is, akik akár kazah minisztériumokat és főhivatalokat is irányíthatnának, de kazah vállalatokat mindenképpen.